Onze ogen zijn de vensters naar onze ziel, en het benadrukken van hun schoonheid kan een krachtige manier zijn om je hele uitstraling te verbeteren. Maar soms kunnen we het gevoel hebben dat onze ogen een beetje kleiner lijken dan we zouden willen. Gelukkig kan make-up een geweldige manier zijn om dat probleem op te lossen! Hier zijn 5 handige tips om je ogen groter te laten lijken met make-up.

In dit voorbeeld heb ik telkens het oog aan de rechterkant op de foto opgemaakt. Zo zien jullie telkens het verschil.

Tip 1: Heb oog voor je wenkbrauwen

Wenkbrauwen spelen een grote rol in het definiëren van je gezicht en kunnen ook helpen om je ogen groter te laten lijken. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen goed gevormd en gevuld zijn, maar vermijd te zware of overdreven donkere wenkbrauwen, omdat deze je ogen kleiner kunnen laten lijken. Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder in een tint die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt om je wenkbrauwen op te vullen en vorm te geven.

Persoonlijk ben ik helemaal fan van de BrowXpert. Met dit gelpotlood en bijhorend borsteltje kan ik de wenkbrauwen heel gemakkelijk vullen en shapen.

Op foto: Wenkbrauw rechts is niet opgemaakt, wenkbrauw links wel met de BrowXpert.

shapen wenkbrauwen
wit oogpotlood

Tip 2: Lichte kleur oogpotlood

Je kan veel definitie aan je oog geven door het gebruik van een oogpotlood op je traanlijn. Werk met lichte kleuren zoals het crème potlood van i.am.klean. Hierdoor zal je een open blik krijgen doordat je optisch het wit van je oog verlengt en dus je oog een stukje groter doen lijken. 

Het tegenovergestelde is een zwart potlood. Een donkere kleur gaat verkleinen dus als je kleine ogen hebt, zal dit je oog nog kleiner maken. Voor iemand met kleine ogen is dit dus niet aan te raden.

Op foto: Oog rechts is niet opgemaakt, Oog links wel met het crèmekleurige oogpotlood.

Tip 3: Voeg diepte toe met je oogschaduwkleuren

Het gebruik van lichte en donkere tinten kan een illusie van diepte creëren en je ogen groter doen lijken. Breng een lichte, glanzende tint aan op het bewegende deel van je ooglid om het te laten oplichten en meer volume te geven.

Gebruik vervolgens een donkere tint in de buitenste hoek en in de arcadeboog om definitie toe te voegen en je ogen te laten ‘poppen’.

Gebruik het eyelinerborsteltje om ook beneden deze kleuren aan te brengen.

In deze foto heb ik gebruik gemaakt van de Loose Mineral Eyeshadow. Kleuren Perfect Storm en Princess Peach.

oogschaduw
oogschaduw

Tip 4: Trek de aandacht naar de juiste plaatsen van je oog

Doe een lichte kleur oogschaduw vb sparkling of pillow of een highlighter vb: sunset of Georgious, Fairy,… in de binnenste ooghoeken. Daardoor wordt het daar lichter en lijken je ogen groter. Blend het een beetje met een blendborstel om geen witte vlek te krijgen. Er moet een mooie overgang zijn en geen witte stip.

Dit trekt niet alleen het licht naar het midden van je gezicht, maar kan ook helpen om vermoeidheid te verminderen en een frisse uitstraling te geven.

Heb je donkere kringen onder je ogen? Gebruik dan een concealer om ze te verlichten. Donkere plekken leiden de aandacht van je prachtige ogen af.

Tip 5: Focus op de wimpers

Mascara is je beste vriend als het gaat om het vergroten van je ogen. Gebruik evt. een kruller om je wimpers te krullen voordat je mascara aanbrengt om een open, wakkere blik te creëren.

Breng vervolgens mascara aan op zowel de bovenste als onderste wimpers om lengte en volume toe te voegen.

Wil je een dramatischer effect? Overweeg dan om valse wimpers te gebruiken.

Je ziet dat het ene oog meer naar boven staat dan het andere. Het krijgt dus een liftend effect en lijkt groter.

Mascara

Eindresultaat

Met deze eenvoudige tips kun je gemakkelijk je ogen groter laten lijken en je hele uitstraling verbeteren. Experimenteer met verschillende technieken en producten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw oogvorm en huidskleur. En vergeet niet, make-up is leuk en het is oké om te spelen en te experimenteren totdat je de perfecte look vindt die bij je past!

eindresultaat

Deel deze blogpost

Meer blogposts

wellness

Breng rust en balans in huis met de wellnesscollectie van i.am.klean

De wellnesscollectie van i.am.klean biedt een luxueuze en natuurlijke manier om rust en balans in je huis te brengen. Met prachtige geurkaarsen, stijlvolle geurstokjes en verfrissende roomsprays creëer je moeiteloos een ontspannende sfeer. De producten zijn zorgvuldig samengesteld met natuurlijke ingrediënten en subtiele geuren die lichaam en geest tot rust brengen. Of je nu op zoek bent naar een moment van ontspanning na een lange dag, of simpelweg je woonruimte wilt verrijken met rustgevende aroma’s, de wellnesscollectie van i.am.klean biedt de perfecte geurbeleving voor elke ruimte.

no-make-up look

De kunst van de no make-up look: Zo creëer je een natuurlijk en fris uiterlijk

In de wereld van beauty trends is de ‘no make-up look’ de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het idee van deze look is simpel: je ziet er uit alsof je geen make-up draagt, terwijl je toch een frisse, stralende en verzorgde uitstraling hebt. Het is de perfecte manier om je natuurlijke schoonheid te accentueren zonder er te opzichtig uit te zien. Maar hoe bereik je deze subtiele, moeiteloze look? Hieronder deel ik enkele tips en tricks om de perfecte no make-up look te creëren.

Wat zijn serums en wat doen ze voor je huid?

Benieuwd hoe je jouw huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau kunt tillen? Duik in de wereld van serums met mijn nieuwste blogpost!

Serums zijn niet zomaar producten; ze zijn krachtige elixers boordevol actieve ingrediënten die diep in de huid dringen en zichtbare resultaten leveren. Of je nu last hebt van fijne lijntjes, pigmentvlekken of een doffe teint, er is een serum dat perfect bij jouw huidbehoeften past.